Kaffe

Derfor virker detKaffe inneholder en del koffein som kan påvirke forbrenningen. Det er både kaloriforbruket som gagnes, og i høy grad også selve forbrenningsmønsteret som påvirkes når du drikker en kopp kaffe. Det skjer dels ved å øke stoffskiftet; dels ved å øke fettforbrenningens andel av den totale energiomsetningen.

2. september 2011

Derfor virker det

Kaffe inneholder en del koffein som kan påvirke forbrenningen. Det er både kaloriforbruket som gagnes, og i høy grad også selve forbrenningsmønsteret som påvirkes når du drikker en kopp kaffe. Det skjer dels ved å øke stoffskiftet; dels ved å øke fettforbrenningens andel av den totale energiomsetningen.

I et mindre forsøk har forskere kommet til at hvilestoffskiftet etter inntak av 150 ml meget sterk kaffe (200 mg koffein) økte med i gjennomsnitt syv prosent over en periode på tre timer. Bortsett fra å forbrenne kalorier bruker du også mer av den energien som har hopet seg opp i kroppens fettlagre.

Så mye trenger du

Hvis du drikker større mengder koffein over lengre tid, vil effekten etter hvert avta fordi kroppen venner seg til stoffet. Derfor får du størst utbytte hvis du veksler mellom perioder der du drikker 4–6 kopper om dagen, og perioder der du helt unngår å drikke kaffe i løpet av dagen.

Gode alternativer

Virkningen av kaffe skyldes koffeinet. Derfor oppnår du samme virkning ved å drikke andre koffeinholdige drikker som cola og Red Bull. Det er imidlertid stor forskjell på koffeininnholdet i de forskjellige drikkene. Derfor er det også store variasjoner i hvor mye du må drikke for å oppnå den ønskede virkningen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: