Så mye forbrenner du ved å stå

Verdens beste og enkleste helsetips!

18. mai 2019 av Jesper U. Larsen

Det er heldigvis ikke alle helseråd som krever stor innsats. Et av dem som kan gjøre en stor forskjell er: Reis deg opp!

De mange timene vi sitter i bilen på vei til jobben, ved pc-en og foran TV-en er ikke bra for helsen.

Sunnere av å stå

En undersøkelse har vist at de personene som sitter mest, har 112 prosent høyere risiko for diabetes og 147 prosent høyere risiko for hjerte- og karsykdommer, enn dem som sitter minst.

Også risikoen for overvekt, kreft og tidlig død øker når vi bruker for mye tid på stillesitting.

Og selv om mosjon er et viktig våpen mot stillesittende farer, så hjelper det betraktelig at du bare reiser deg opp.

En australsk studie har vist at man bare ved å erstattet to stillesittende timer om dagen med to stående timer, får mer stabilt blodsukker og et sunnere kolesteroltall.

Du forbrenner mer når du står

Du forbrenner også flere kalorier når du står. Britiske forskere satte kontorfolk til å jobbe stående minst tre timer daglig i en uke.

De forbrant 50 kalorier mer i timen - noe som tilsvarer 750 i løpet av en arbeidsuke og 30 000 kalorier på et år. Du må løpe sju maratonløp årlig for å oppnå samme tall som du gjør bare ved å stå.

Jobber du på kontor, så sørg for å ta en kort, aktiv pause minst en gang i timen. Ha stående møter. Og få deg et heve-senke-bord. Hev for eksempel bordet når du går til lunsj eller går hjem - og jobb stående når du kommer tilbake til pulten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: