Te

Derfor virker detAndre stoffer enn koffeinet i te synes å fremme stoffskiftet. Det er tilsynelatende teens spesielle katekiner som forsterker virkningen av koffeinet i te. I en fransk undersøkelse fant man at et ekstrakt av grønn te (med bare 50 mg koffein) som ble tatt morgen, middag og kveld, økte døgnenergiomsetningen med rundt fire prosent. Så mye trenger duDrikker du 3–4 kopper te om dagen, får du en økning i forbrenningen på cirka 50 kcal. Gode alternativer

2. september 2011

Derfor virker det

Andre stoffer enn koffeinet i te synes å fremme stoffskiftet. Det er tilsynelatende teens spesielle katekiner som forsterker virkningen av koffeinet i te. I en fransk undersøkelse fant man at et ekstrakt av grønn te (med bare 50 mg koffein) som ble tatt morgen, middag og kveld, økte døgnenergiomsetningen med rundt fire prosent.

Så mye trenger du

Drikker du 3–4 kopper te om dagen, får du en økning i forbrenningen på cirka 50 kcal.

Gode alternativer

Effekten er neppe begrenset til grønn te. Derfor kan du godt veksle mellom grønn, hvit og svart te samt oolong, som er en blanding av grønn og svart te. Såkalt rød te, rooibos, er ikke et teslag og fungerer ikke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: