Tunfisk

Derfor virker detHar du en boks tunfisk i salaten, eller hvis du spiser en solid tunfiskbiff, så øker du stoffskiftet på en særdeles effektiv måte. Grunnen er at kroppen bruker mye mer energi på å fordøye proteiner enn på karbohydrater og fett. Ettersom tunfisk inneholder mye protein, er den altså et glimrende valg når du vil øke forbrenningen. Så mye trenger du

2. september 2011

Derfor virker det

Har du en boks tunfisk i salaten, eller hvis du spiser en solid tunfiskbiff, så øker du stoffskiftet på en særdeles effektiv måte. Grunnen er at kroppen bruker mye mer energi på å fordøye proteiner enn på karbohydrater og fett. Ettersom tunfisk inneholder mye protein, er den altså et glimrende valg når du vil øke forbrenningen.

Så mye trenger du

Hvert gram protein teller, men i de fleste vellykte slankeforsøk ser man nytten av å øke andelen proteiner i kostholdet fra 12–15 til 25–30 prosent. Denne justeringen vil resultere i en økning i forbrenningen på cirka 60 kcal i døgnet.

Gode alternativer

Kjøtt, ost, melkeprodukter, egg og fisk er førsteklasses proteinkilder for deg som vil ned i vekt. Undersøkelser har vist at et proteinrikt kosthold basert på animalske kilder øker døgnstoffskiftet mer enn et kosthold med en tilsvarende mengde vegetabilsk protein.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: