Vann

Derfor virker detEn tysk undersøkelse har vist at noe så enkelt og kaloritomt som to glass vann kan øke stoffskiftet ganske betydelig. En gruppe normalvektige mennesker fikk målt stoffskiftet før og etter inntak av en halv liter avkjølt vann, og forskerne kom til at vannet spontant økte stoffskiftet med 30 prosent. Virkningen var størst etter 30–40 minutter, før forbrenningsøkningen raskt avtok. Så mye trenger du

2. september 2011

Derfor virker det

En tysk undersøkelse har vist at noe så enkelt og kaloritomt som to glass vann kan øke stoffskiftet ganske betydelig. En gruppe normalvektige mennesker fikk målt stoffskiftet før og etter inntak av en halv liter avkjølt vann, og forskerne kom til at vannet spontant økte stoffskiftet med 30 prosent. Virkningen var størst etter 30–40 minutter, før forbrenningsøkningen raskt avtok.

Så mye trenger du

Totalt sett økte forbrenningen med cirka 25 kcal. Forskerne vurderer at en stor del av forbrenningsøkningen skyldes at kroppen må arbeide for å varme opp vannet til kroppstemperatur.

Gode alternativer

En iskald cola light fungerer formodentlig minst like effektivt, samtidig som den bidrar med koffein. Men også kullsyreholdig flaskevann og isvann vil øke stoffskiftet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: