Fire kostråd for flat mage

Sliter du med å bli kvitt det gjenstridige magefettet? Følg disse fire gode kostholdsrådene!

22. oktober 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Overflødig magefett er en stor frustrasjonskilde for mange. Det kan føles som det gjenstridige fettet blir sittende uansett hvor mange situps du har, og hvor mye salat du spiser. Vi har samlet fire gode kostholdsråd mot bilringene!

Spis egg

Proteiner reduserer matlysten, øker stoffskiftet og inneholder mange av de essensielle aminosyrene. Dette gjør egg til perfekt mat om du ønsker å gå ned i vekt. En studie fra University of Oklahoma og University of Tampa i Florida viste i 2012 at kvaliteten av de proteinene man inntar, har direkte sammenheng med hvor mye magefett man har. I tillegg til egg, er også kjøtt og melk gode proteiner når man vil gå ned i vekt.

Husk frokosten

En amerikansk undersøkelse viser at de som spiser et daglig morgenmåltid, har 40 prosent lavere risiko for å utvikle magefett.

Spar karbohydratene til kvelden

En israelsk undersøkelse fra 2012 Hebrew Universitet viste at svært overvektige som bare spiste karbohydrater om kvelden, gikk vesentlig mer ned i vekt, særlig på magen, i forhold til dem som fordelte den samme mengde karbohydrater ut over hele dagen.

Kalde poteter

Når man kjøler ned poteter så forvandles kostfibrene til resistente fibre slik at de passerer kroppen uten å bli oppdaget. På den måten hoper ikke karbohydratene seg som fett på kroppen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: