mand slank bukser kur morgenmad
© Colourbox

Gå ned 1 kg på én uke

Følg syv enkle kostråd, og gå ned én kilo på én uke. Her får du den sunneste og mest effektive metoden for å gå ned fem, ti eller tyve kilo. Samtidig utretter du mirakler for helsen.

9. desember 2010

Først og fremst handler det om å fjerne de tomme kaloriene og fettbombene fra hverdagen, og erstatte dem med mat som både er sunn og mettende.

Du har til og med plass til litt ekstra godt i helgen, hvis du er nøye med hva du spiser i løpet av de fem andre av ukens dager. Det kan for eksempel bety at du tar med et par sunne mellommåltider hjemmefra, slik at du slipper å støvsuge kantinen for kaker og godteri når sulten og trettheten melder seg utover ettermiddagen.

Spis flere ganger om dagen

Mellommåltider er i det hele tatt viktige. Hvis du bare spiser i forbindelse med dagens tre hovedmåltider, faller blodsukkeret merkbart i timene før det neste større måltidet. Du blir trett og ukonsentrert og får lyst på noe søtt. Når blodsukkeret faller, og du begynner å proppe deg med usunn mat, lagrer kroppen først og fremst de tomme kaloriene som fett rundt magen, og det er uheldig. Undersøkelser viser nemlig at det er spesielt magefettet som øker risikoen for blodpropp og andre alvorlige livsstilssykdommer. I de kommende ukene behøver du bare å justere kostholdet, og det er ikke noe krav at du øker treningsmengden.

Mosjon er allikevel et godt middel for å gå ned i vekt. De mange ekstra kaloriene som går med under trening, får nemlig fart på vektreduksjonen slik at du når målene raskere. Trening i seg selv er sjelden nok til at du blir lettere. Mange har bitre erfaringer med hvor vanskelig det er å skulle trene seg slankere. Det skal nemlig mye trening til for å kompensere for dårlige spisevaner. Du må for eksempel løpe i 48 minutter for å forbrenne en plate Ritter Sport-sjokolade. Du må sykle i 21 minutter for å unngå at en halv liter cola setter seg rundt livet. Derfor er nøkkelen til rask vektreduksjon å skaffe seg sunnere kostvaner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: