© Colourbox

Gå ned én kilo i uken - uten å sulte

Dropp slankkuren og la i stedet hormonene hjelpe deg med å bli kvitt overflødige kilo. Her har du ti snarveier til varig vekttap.

14. desember 2012

Kompliserte slankekurer og konstant knurrende mage er ikke noen snarvei til et slankere liv. Spis i stedet mer intelligent, og la kroppens eget hormonsystem hjelpe deg med å bli kvitt overflødige kilo.

En hard kur på potetvann og stangselleri kan ta motet fra de tøffeste. Det er de færreste som klarer å leve mer enn noen få dager av gangen med så radikale tiltak. Etter noen harde dager fulle av savn og sult, går slankekuren i stå av seg selv, og du ser ut som før du startet.

I stedet bør du tenke mer langsiktig. Intelligente og sunne vaner kan gi et vekttap på én kilo per uke, uten at du føler at du må lide for skjønnheten. Forskning har vist at hormonene i tarmsystemet spiller en vesentlig større rolle for appetittreguleringen enn man tidligere har trodd. Får du bedre kontroll over appetitten, blir det også lettere å gå ned i vekt. Her ser du hvordan metthetshormonene i mage og tarm forvandles fra fiender til allierte.

4 raske slanketips

  • 1. Sov mer. For lite eller for dårlig søvn øker produksjonen av et hormon som heter ghrelin, og det øker appetitten.
  • 2. Tygg maten grundig. Tyggebevegelsen sender signaler til hjernen. Jo flere signaler, desto mer mett føler du deg.
  • 3. Driv hard kondisjonstrening. Høy puls stimulerer et hormon som heter PYY, og som virker sultdempende.
  • 4. Drikk vann til maten, og spis mat som fyller magen: For eksempel rotgrønnsaker og rugbrød. I magen får vannet den grove kosten til å svulme opp, slik at den tar mer plass. Når magesekken fylles, sender den signaler til hjernen om å redusere appetitten.

Ti gode slanketips + kostholdsplan Få alle de ti tipsene samt en konkret kostholdsplan som får deg til å gå ned én kilo i uken, ved å logge inn og laste ned pdf-ene. Du får også en forklaring på hvorfor og hvordan de ti tipsene virker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: