Mosjon er bra, men hvis du vil ned i vekt må det mer til. 

Her er tre grunner til at du ikke går ned i vekt

Du har justert kostholdet, droppet kakene og gitt full gass på trening. Likevel skjer det ikke noe på vekta. Ekstrakiloene blir fortsatt sittende og midjen blir ikke smalere. Her er tre enkle feil som kan sabotere slankekuren.

19. februar 2018 av Lasse Lyhne

1. Du sover for lite

Du skulle kanskje tro at jo lenger du er våken, desto mer forbrenner du. Men faktum er at for lite søvn, i stor grad setter kjepper i hjulene for vekttapet. 

For det første øker søvnmangelen produksjonen av sulthormonet grehlin. For det andre bremser søvnmangelen utviklingen av metthetshormonet leptin. Dårlig kombinasjon. 

Det er da også påvist i atskillige studier og kanskje har du også merket at vi er mer tilbøyelige til å stappe i oss kaloririk snacks med masse sukker og fett, hvis vi har sovet for lite. 

2. Du spiser for mye

Du har begynt å trene i forbindelse med vekttapet og føler derfor at du kan tillate deg litt ekstra snacks eller mat på tallerkenen. 

Kanskje du tar en ekstra proteinshake for å sette fart på restitusjonen og treningseffekten. Problemet med det er at treningen ikke har så mye å si i kaloriregnskapet. 

Løper du for eksempel fem km tre ganger i uka, forbrenner du cirka 1000 ekstra kalorier i uka. Det tilsvarer bare to marsbarer i uka. 


3. Du drikker feil

Selv om du har justert kostholdet og treningen, er det likevel mye å hente på å drikke riktig. Flytende kalorier får fort kaloriregnskapet til å renne over og setter kjepper i hjulene for slankeplanene. 

For eksempel er det 115 kcal i lettmelk - det er fem mer enn i cola. Et glass juice gir deg 108 kcal, mens samme mengde rødvin birdrar med hele 182 kcal. Hvis du erstatter det daglige inntaket av flytende kalorier med vann, kan du spare opp til 500 kcal om dagen. Det tilsvarer to kilo fett i måneden. 

Redaksjonen anbefaler: Lekker treningsjakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en suveren løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og ekspedisjon). Jakka kan glides høyt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og bak på ryggen, noe som gir en naturlig utlufting slik at du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet ettersom det ikke finnes noe som er verre enn å slåss mot en jakke med dårlig passform når du løper. Her kan du lese mer om tilbudet. 


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: