© Colourbox

Hold vekten etter kuren

Sjansen for at du vil holde vekten etter en slankekur er den samme, uansett hvor lang tid kuren har tatt.

21. januar 2015

Det kan være vanskelig å kvitte seg med overflødige kilo, men den virkelig harde utfordringen kommer ofte når man skal unngå å gå opp igjen. Og her er det ingen forskjell på om man har gått ned med en rask lynkur eller små livsstilsendringer over lengre tid. I en ny studie konkluderer australske forskere med at sjansen for å holde vekten er den samme.

De delte 200 testpersoner inn i to grupper: Den ene ble satt på en intens tolvukerskur, og den andre på en moderat 36-ukerskur. Deretter ble de som hadde gått ned minst 12,5 prosent av kroppsvekten, fulgt opp gjennom tre år. Resultatet var ikke videre oppløftende: Etter tre år hadde begge grupper gått opp omtrent 71 prosent av det de gikk ned.

HOLD VEKTEN

3 sunne vaner som kan hjelpe deg med å holde vekten:

  • Spis mindre, men oftere. Reduser størrelsen på porsjonene, og spis i stedet flere sunne mellommåltider. Spiser du hver tredje time, holder du blodsukkeret stabilt og får mindre lyst på usunn mat.
  • Velg så grovt som mulig. Spis masser av grønnsaker, og velg spesielt grove typer. Velg fullkornsprodukter som grovt rugbrød.
  • Unngå søtsaker, kake og alkohol til hverdags, så kan du heller synde litt i helgen.

Source #The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: