Frukt og målebånd

To uker på slankekur, ta to uker pause og så på diett igjen. Det kan faktisk gi gevinst. 

© iStock

Hopp av og på slankekuren

Ved å legge inn pauser på to uker under slankekuren kan man gå mer ned i vekt, mener forskere.

9. januar 2018 av Jesper U. Larsen, Lasse Lyhne, Niels C. Thalund & Hans W. Gottlieb

Slik gjør du slankekuren mer effektiv

Når man er på slankekur, kan det være vanskelig å holde seg til en streng diett i mange uker i strekk. Men ifølge en ny studie trenger du ikke ha dårlig samvittighet for å ta en pause fra kuren i ny og ne. Tvert imot kan det være den smarteste strategien i det lange løp.

Australske forskere rekrutterte 51 overvektige menn mellom 25 og 54 år, som ble delt inn i to grupper. Den ene gruppa skulle følge en slankekur der de inntok få kalorier hver dag i 16 uker. Den andre gruppa skulle bytte mellom to uker på den samme strenge slankekuren og to ukers pause, der de verken var i kaloriover- eller underskudd. Denne gruppa fortsatte forsøket i 31 uker, slik at den totale tiden de gikk på diett også ble 16 uker.

Etter forsøket hadde gruppa som hoppet av og på slankekuren tatt av flest kilo. Det var også interessant å merke seg at et halvt år etter at de sluttet på kuren, klarte de å holde på et vekttap på cirka 8 kilo mer enn mennene som hadde vært på den sammenhengende slankekuren.

Derfor virker det

Forskerne forklarer at stoffskiftet faller markant når man er i kaloriunderskudd over lenger tid. Det vil si at kroppen forbrenner færre kalorier – en biologisk mekanisme som gjorde våre forfedre i stand til å overleve i perioder med mangel på mat. Det kan være årsaken til at det i forsøket ga større vekttap å hoppe av og på en slankekur enn å være i konstant kaloriunderskudd over mange uker. 

Kilde: International Journal of Obesity

Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: