© Scanpix

Hva er 5:2-dietten?

Del opp uken i to dager med faste og fem dager der du spiser normal, sunn mat. Det er oppskriften på 5:2-dietten – en av verdens enkleste slankekurer.

14. november 2014 av Martin Kreutzer

Vil du ha en slankekur uten en masse omstendelige regler, er 5:2-dietten verdt å prøve. Den går i all enkelhet ut på at du har to ukentlige fastedager, og de øvrige fem dagene spiser du som du pleier.

5:2-dietten: De to fastedagene

Du skal ikke holde deg helt unna mat på fastedagene i 5:2-dietten, men du kan ikke spise mer enn 600 kalorier fordelt på to måltider. Du velger selv hvilke dager du vil faste.

5:2-dietten: De fem vanlige dagene

De øvrige fem dagene kan du spise som du pleier. Her skal det altså ikke telles kalorier, men pass likevel på at du spiser sunt. Spis mye grønnsaker og fullkorn, slukk tørsten med vann og vær forsiktig med sukker og tomme kalorier.

5:2-dietten: Mosjon

5:2 dietten sier ikke noe om hvor fysisk aktiv du bør være, så du kan fortsette med den vanlige treningen din. Men det er best å legge løpe- og sykkelturene til de dagene da du spiser normalt. På fastedagene er lange gåturer i moderat tempo et godt alternativ, men også kort og hard styrketrening eller korte intervaller kan gå an så sant du ikke føler deg uvel.

5:2-dietten: Oppskrifter på måltider med 300 kcal

  • Frokost: 2 dl skyr drysset med 10 g mandler, 1 eple skåret i små terninger og 1 ts akasiehonning.

  • Lunsj: 1 skive grovt rugbrød med 100 g torskerogn, 1 stripe rapsoljebasert remulade og 3 gulrøtter til.

  • Middag: 1 grovt pitabrød fylt med 75 g tunfisk i vann eller kokt kylling samt 100 g blandet salat (paprika, agurk, spisskål og tomat) og 1 ts dressing.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: