© Colourbox

Hvorfor har slankekuren sluttet å virke?

De fleste slankekurer virker bare en stund. Etter hvert som du blir lettere, blir det vanskeligere å skape det kaloriunderskuddet som må til for å gå ned ytterligere. Hvis du har vært på kur i flere uker og har gått ned noen kilo, reduseres også forbrenningen fordi en lettere kropp trenger mindre drivstoff (færre kalorier) for å holde det gående. Har du gått ned fem kilo eller mer, må du derfor sannsynligvis finne nye måter å spare kalorier på, eller du må sørge for å øke forbrenningen. Legg i så fall inn en ekstra løpetur, litt styrketrening eller 1–2 ekstra gåturer hver uke.

De fleste slankekurer virker bare en stund. Etter hvert som du blir lettere, blir det vanskeligere å skape det kaloriunderskuddet som må til for å gå ned ytterligere.

Hvis du har vært på kur i flere uker og har gått ned noen kilo, reduseres også forbrenningen fordi en lettere kropp trenger mindre drivstoff (færre kalorier) for å holde det gående.

Har du gått ned fem kilo eller mer, må du derfor sannsynligvis finne nye måter å spare kalorier på, eller du må sørge for å øke forbrenningen. Legg i så fall inn en ekstra løpetur, litt styrketrening eller 1–2 ekstra gåturer hver uke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: