Kutt ned på flytende kalorier

Råd 6: Kutt ned på flytende kalorier.

Hva det innebærer
Vær kritisk også til andre drikkevarer enn brus og saft. Også jus, rødvin og melk hører hjemme på listen over drikkevarer som bør inntas i meget beskjedne mengder.

Hva det gir
Flytende kalorier kan ødelegge hele slankekuren. Grunnen er at appetittreguleringen får problemer når vi slipper å tygge og heller en kaloririk væske rett ned i magesekken. Forsøk har vist at de fleste kaloriholdige drikkevarer fortæres uten at vi på noen måte kompenserer for de mange kaloriene ved å spise mindre mat. Resultatet er at de ganske enkelt feter oss opp. For å mette godt må maten tygges grundig før den glir ned og fyller opp magesekken. Drikkevarer krever ingen tygging og metter nesten ikke.

Hvordan du gjør
De fleste ukedagene bør du helt unngå alkoholholdig drikke, brus, saft, jus, melk og hva som ellers måtte finnes av flytende kaloribomber. Sats i stedet konsekvent på kalorifrie drikkevarer som vann, te og kaffe, og eventuelt kalorifri brus eller saft. La deg heller ikke forføre av helseargumenter som at for eksempel ferskpresset jus inneholder mye vitaminer og at litt rødvin er bra for hjertet. I denne sammenhengen er nemlig slike argumenter knekkende likegyldige.

Bonustips
Klarer du ikke å holde deg til bare å drikke vann, er melk den mest harmløse skurken. Melk metter nemlig en del bedre enn for eksempel jus fordi den inneholder protein.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: