Løft jern – bli kvitt magefettet

Ifølge forskning er styrketrening det beste middelet mot tykke mager. Menn over 40 er særlig utsatt for farlig magefett.

Løfting av tunge vekter er særdeles virkningsfullt mot kulemage. Det sier amerikanske forskere etter å ha fulgt 10 500 menn over 40 år gjennom en periode på tolv år.

Livvidden hos testdeltakerne var blant de tingene som ble undersøkt. Menn som drev med styrketrening i 20 minutter per dag, utviklet mindre aldersbetinget magefett enn dem som brukte like mye tid på kondisjonstrening.

Få flat mage på seks uker med sixpack-kuren!

Det er god grunn til å være oppmerksom på magefettet, som ofte kommer rundt 40-årsalderen. Bilringer er nemlig ikke bare et estetisk problem, men er ekstra farlig fordi magefettet legger seg rundt de indre organene og overbelaster kretsløpet.

Superkombinasjon Forsøket viste at menn som drev med kondisjonstrening, gikk minst opp i vekt. Når det gjaldt å bli kvitt fettet, var derimot styrketrening mest effektivt. Det optimale er derfor å gjøre begge treningsformene til en del av treningsuken – og gjerne på forskjellige dager.

Source #Obesity.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: