© iStockphoto

Mat som gir kulemage

Spis matvarer som holder magefettet borte og unngå matvarer som er fetende for magen.

9. mai 2016 av I FORM

Mens det er mat du kan spise masse av uten at det vises på magen, finnes det også mat som havner rett på magen som fett. Derfor er det smart å være forsiktig med disse magefetende matvarene – det dreier seg spesielt om:

Hvitt brød, hvit ris og nudler

Raske karbohydrater har en tendens til å sette seg på magen fordi de får blodsukkeret til å stige over kort tid. Man mistenker dem også for å stimulere fettcellene til å holde på fettet, så erstatt gjerne litt av karbohydratene med grønnsaker.

Velg også gjerne grove varianter som fullkornbrød og fullkornris. De tas ikke opp så veldig mye langsommere, men er en del sunnere.

Bakte poteter

De er vanskelige å bli kloke på, potetene. De metter så godt at de holder sulten i sjakk i mange timer og dermed hjelper deg med å bli kvitt fett på de ømme punktene. Men fettet på magen er et unntak, for her ser det ut til at poteter tvert imot holder fast på fettet på samme måte som hvitt brød.

I hvert fall når de er varme, for nye undersøkelser viser at kalde poteter faktisk kan hjelpe til med å få fettet til å slippe taket. Så når målet er å komme magefettet til livs, er det smart å kutte ut de varme potetene og erstatte dem med grønnsaker, fullkornris eller fullkornpasta.

Sukker

Godteri og brus inneholder mye sukker, som har det med å ende opp på magen. Også det skjulte sukkeret i f.eks. ferdigretter, ketsjup, brød, pålegg, cornflakes og marinert sild sender blodsukkeret til værs, og det gjør det vanskeligere for fettcellene å slippe fettet.

Øl, vin og brennevin

Et glass vin i ny og ne betyr ikke noe for det totale kaloriregnskapet, men blir glasset til hele flasker og ølet til en hel kasse hver måned, begynner enhetene å stå i veien for den flate magen. For eksempel inneholder en øl 120 kalorier, mens et glass rødvin koster deg 105 kalorier.

Slik kommer du den til livs

Kutt ned på sukkeret, de varme potetene, søtsakene og det hvite brødet, for da mister bilringen sine viktigste næringskilder. Velg heller matvarer du med fordel kan spise masse av fordi de bidrar til at fettet slipper taket.

Spis bort magefettet

Enumettede fettsyrer

F.eks. fra nøtter, avokado og oliven. Undersøkelser viser at de gjør det lettere å bli kvitt fett, spesielt fra magen.

Fet fisk

Inneholder omega-3fettsyrer, D-vitamin og jod, som stimulerer kroppen til å bryte ned fettet i fettcellene på magen.

Melk, ost og egg

Inneholder D-vitamin, som hjelper til med å frigjøre og forbrenne magefettet.

Frukt og grønt

Jo mer frukt og grønt du spiser, jo slankere er du rundt livet, viser undersøkelser.

Magert kjøtt

Proteinet i kjøtt virker på tre måter: De løsner magefettet, skrur opp forbrenningen og metter svært godt.

rel="nofollow">Har treningsbagen avtjent verneplikten? Få en lekker kvalitetsbag fra Salomon sammen med Aktiv Trening til en SVÆRT nedsatt pris.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: