Disse fem usynlige hjemmevanene gjør deg tjukk

Det kan være mange grunner til at badevekten ikke oppfører seg helt som du ønsker at den skal. Les hvordan du blir kvitt de dårlige hverdagsvanene, som du ikke visste gjorde deg tjukk!

5. september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du synes ikke du lever spesielt usunt, men likevel beveger badevektens tall seg langsomt oppover. Vi har laget en liste med usynlige hjemmevaner som har negativ innvirkning på vekten din.

Du slipper inn for mye lys på soverommet

En studie som er utgitt i American Journal of Epidemiology viste at de forsøkspersonene som sov i de mørkeste rommene, hadde 21 prosent lavere sannsynlighet for å være overvektige enn de som sov i de lyseste rommene. Forklaringen ligger i søvnhormonet melatonin, som utskilles best i mørket.

Treningsutstyret er godt gjemt

Treningsutstyr tar seg sjelden godt ut i et hjem, så mange av oss pakker det derfor bort. Men når vi ikke ser utstyret til daglig, er det mindre sjanse for at vi bruker det.

Du inviterer "feil" folk

En amerikansk studie har tidligere vist at man har 57 prosent høyere risiko for å bli overvektig hvis man kjenner en person som blir overvektig i samme periode. Sørg for å skape gode vaner med vennene dine.

Du gjemmer frukten i kjøleskapet

Hvis de sunne matvarene er gjemt bort et sted der du ikke ser dem, er det mindre sjanse for at du får spist det. Sett frukten fram så det ser delikat ut og du får lyst til å spise den!

Du har for mange TV-skjermer i huset

Flere studier har påvist at jo flere timer man ser på TV. desto større sannsynlighet er det for at man er overvektig. Og jo flere TV-skjermer man har i huset, desto flere timer ser man på det.

Vil du ha enda flere tips om hvordan du får bukt med magefettet, må du følge med i Aktiv Trening, hvor du kan lese alt om de nyeste metodene som gir varig vekttap. Klikk her og få spesialtilbudet på 3 magasiner for KUN kr 89.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: