Ny studie: Pasta gir deg lavere BMI

Pasta har de siste årene vært utskjelt på grunn av sitt høye innhold av stivelse og sin negative innvirkning på vekten. Men nå viser en ny studie noe helt annet!

5. august 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De siste årene har pasta vært på listen over matvarer som inneholder så mye stivelse at det ikke er forenelig med vekttap. Derfor anser mange av oss pasta som litt fy-fy. En ny italienske studie indikerer nå at det på ingen måte er tilfellet.

Studien

Det er selvsagt i pastaens hjemland at forskerne har kastet seg over myten om den fetende pastaen. Her har de studert over 23 000 italieneres inntak av pasta, og sammenliknet med deres BMI. Det viste seg at de som hadde høyere pasta-inntak, hadde lavere BMI, sunnere midje-hofte-ratio og sjeldnere var overvektige eller fete. Dette er positivt ettersom høy BMI og overvekt ifølge studier, er direkte forbundet med kortere levetid. Studien ble offentliggjort i Nutrition and Diabetes Journal i juli 2016.

Sunn fornuft

Pasta har fått mye "pepper" for det høye stivelsesinnholdet og mangel på reelle næringsstoffer. Til tross for dette, viser det seg nå at pasta har en positiv effekt på badevekten. Studien kan derfor medvirke til at man skal undersøke hvorvidt man gir riktige råd når det kommer til vekt-relaterte sykdommer.

Det skal forskes mer på området, men mye tyder på at pasta ikke hører hjemme i skammekroken lenger. Bruk sunn fornuft når du setter sammen kostholdet ditt - og hvis du ønsker å gå ned i vekt er det kanskje ikke spaghetti carbonara du bør kaste deg over.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: