På dette tidspunktet bør du trene hvis du vil ned i vekt

En studie indikerer at det er av avgjørende betydning når du trener hvis du vil gå ned i vekt.

15. august 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Trening er ikke bare trening, i hvert fall ikke hvis man ønsker å gå ned i vekt. Noen idrettsgrener egner seg bedre for dem som ønsker å miste noen kilo, men nå viser også en studie at det også er avgjørende hvilket tidspunkt av døgnet du trener på.

Studien

Den belgiske studien involverte 28 sunne og unge menn. Mennene fikk satt opp kaloriinntaket med 30 prosent sitt i en seks ukers lang periode.De inntok daglig 50 prosent mer fett enn de tidligere hadde gjort.

Den ene halvdelen av mennene drev ikke med noen videre form for mosjon. Den andre halvdelen hadde hardtrening hver dag. Halvparten av disse igjen, trente før frokost, og den andre halvdelen etter.

Studien viste, ikke så overraskende, at de som ikke trente, men bare inntok flere kalorier, gikk opp like under tre kilo. Den gruppen som spiste frokost før trening la også på seg halvparten av den gruppen som la på seg. Den siste grunnen, som trente før frokost, la ikke på seg.De hadde derimot kunne spise ekstra kalorier og drive med samme mengde mosjon som andre. - bare uten å legge på seg.

Studien var liten, og mennene unge, men studien indikerer at det er en fordel i å trene etter at du ikke har spist på mange timer. Man mener at det er slik fordi kroppen setter i gang en fettforbrenning som varer lenge, dersom man har gjennomført treningen på tom mage. Dette skal nå undersøkes nærmere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: