Mann som sover
© iStock

Så mye søvn trenger du for å gå ned i vekt

Det er faktisk like rart som det høres ut som.

6. januar 2017 av Anna Sjøstrøm

Det er utvilsomt en del ting du kan gjøre hvis du vil bli kvitt de ekstra kiloene. En av de enkleste tingene du kan gjøre, er å sørge for nok søvn. Ny forskning fra King´s College London viser at det er avgjørende for å lykkes med vekttapet. 

Unngå fast-food og tomme kalorier

Forskningsresultatet baserer seg på analyser av 28 andre studier, og viser at de som gjennomsnittlig sover 3-5,5 timer om natten, inntok 385 ekstra kalorier i løpet av dagen, sammenliknet med dem som sov 7-12 timer om natten. 

I tillegg viste analysen at de som sov færre timer i døgnet, var mer tilbøyelige til å innta tomme kalorier og fett fra fast-food og potetgull.  .

Kroppen mangler energi

Når man har søvnunderskudd, skaper kroppen mer av det sultframkallende hormonet ghrelin og samtidig mindre av tilfredshormonet lepitin, noe som gjør at man spiser mer. 

Kroppen oppfordrer deg til å spise mer, fordi den føler at man mangler energi, noe som for så vidt er riktig. Du kan faktisk også skylde på manglende søvn hvis du besøker den lokale pizza-restauranten litt for ofte. Søvnunderskudd kan gjøre deg mer tilbøyelig til å velge junk-food fordi vi forbinder det med mat som gjør oss glade. 

Så hvis du vil gjøre det letter for deg selv å bli kvitt ekstrakiloene, bør du ha som mål å sove 7-9 timers sammenhengende søvn hver natt. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: