© iStock

Seks snarveier for å lykkes med vekttap

Det kan være vanskelig å bli kvitt overflødige kilo. Disse seks enkle rådene hjelper deg til å oppnå det vekttapet du ønsker - og unngå at kiloene kommer på like raskt igjen.

28. mai 2018 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du må jobbe knallhardt for å bli kvitt ekstra flesk på magen eller hoftene. Vi har samlet en liste med seks gylne regler som gjør veien til ønsket vekt litt mindre kronglete og vanskelig.

Ingen har det nøyaktig sånn som deg.

Det som funker for andre, funker ikke nødvendigvis for deg. Fokusér på det DU har utbytte av.

Gjør det enkelt for deg selv

Når du vet hva som fungerer for deg i forhold til vekttap, så gjør det enkelt for deg selv. Ikke ha potetgull hjemme, og legg treningen til rett etter jobb hvis det er det som betyr at du faktisk får trent.

Har det ikke effekt - dropp det.

Gi alt en ekstra uke, men hvis du ikke har utbytte av den nye treningsrutinen etter en måned - så gjør den om.

Skriv det ned.

Skriv en kostholdsdagbok slik at du kan se nøyaktig hva du spiser i løpet av en dag. Tidligere studier har vist at de som fører en slik dagbok gjennomsnittlig går ned dobbelt så mye i vekt som dem som ikke gjør det.

Eple-testen.

Er du egentlig sulten - eller vil du bare ha noe å putte i munnen? Hvis du virkelig er sulten, så blir sulten tilfredsstilt av et eple. Hvis ikke, så er du ikke sulten på ordentlig.

Belønn deg selv.

Lag en liste med belønninger, som ikke er mat, til deg selv når du fortjener det. Det kan for eksempel være å se en god film, gjøre en avtale med en venn eller planlegge en tur.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: