Sunn mat
Sunn mat

Sunne matvarer inneholder ofte flere kalorier enn vi tror. 

Seks sunne matvarer som er mer fetende enn du tror

Når du vil ned i vekt, så handler det grunnleggende om hvor mange kalorier du spiser i forhold til hvor mange du forbrenner. Derfor bør du være forsiktig med disse ellers så sunne matvarene.

15. februar 2017

Sunne matvarer med mange kalorier

Når vi skal ned i vekt, skynder vi oss å fylle kjøleskapet med matvarer vi anser som sunne. Og matvarene nedenfor er da også fulle av deilige vitaminer, antioksidanter og sunne fettstoffer - men de er likevel kaloririke, noe som kan gjøre det umulig for deg å miste de ønskede kiloene. 

Nøtter

Nøtter er fulle av omega-3-fettsyrer, E-vitamin og fibre. Men en håndfull inneholder også hele 130 kalorier, så du bør derfor spise den deilige snacksen med måte. 

Rødvin

Rødvin inneholder godt med antioksidanter og kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, Alzheimer og spesifikke former for kreft. Men et glass inneholder også 130 kalorier. .

Tørket frukt

Tørket frukt er, som navnet indikerer, frukt uten masse vann. Derfor inneholder tørket frukt også langt flere kalorier enn den friske typen. En liten skal med druer inneholder for eksempel 60 kalorier, mens den samme mengde rosiner kommer opp i hele 460 kalorier.. 

Mørk sjokolade

Spis mørk sjokolade i moderate mengder, for selv om den søte matvaren inneholder enorme mengder sunne antioksidanter, så inneholder 30 gram også rundt 155 kalorier. 

Avokado

Avokado inneholder mange gode antioksidanter, næringsstoffer og sunne fettstoffer, til gjengjeld kan en stor avokado gi deg opp til 350 kalorier. 

Glutenfrie produkter

Glutenfrie produkter inneholder verken rug, hvete eller havre. Men dette er erstattet med maisstivelse og mel fra brun ris - og disse veier faktisk mer på kaloriskalaen. 

At matvarene ovenfor inneholder enn viss mengde kalorier, gjør imidlertid ikke at du bør utelukke dem når du prøver å passe vekten. Innta dem bare i små mengder, så får du effekt av det sunne innholdet, samtidig som du ikke får i deg for mange kalorier. 

Gå raskt ned i vekt - slik går du raskt ned i vekt

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: