Skei ut en gang imellom

Råd 5: Skei ut en gang imellom.

Hva det innebærer
En gang imellom kan du ta deg en velfortjent pause fra slankekuren.

Hva det gir
1–2 ukentlige fridager der du tillater deg å slakke på disiplinen, er ifølge flere psykologer den beste måten å holde motivasjonen oppe på, slik at du orker å trene alle de andre dagene. Det er ganske enkelt lettere å takke nei til rødvin eller kake på onsdagen hvis du vet at du kan si ja så fort lørdagen kommer.

Samtidig unngår du at undertrykte behov ligger og gnager i bakhodet som en tidsinnstilt bombe, og som før eller siden fører til at du sprekker på grunn av en uimotståelig trang til søtsaker. Dermed blir fridagene til ventiler som slipper ut litt av trykket.

Hvordan du gjør
Bestem deg for å gjøre hverdagene til slankedager, mens du slapper av og spiser det du har lyst på i helgene. På den måten følger kostholdet arbeidsuken og preges av faste rutiner til hverdags og mer frihet i helgene.

Hvis dette er vanskelig å forene med hverdagens utfordringer, kan du i stedet unne deg små frirom i løpet av uken. Målsetningen er at 80–90 prosent av ukens måltider er tilnærmet optimale, mens du spiser som du vil under de resterende. Denne strategien gir rom for å delta i den ukentlige kakekosen med kollegene, eller en rødvinsmiddag med kunder. Men i så fall er det ekstra viktig at du har god selvdisiplin i helgene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: