Gå ned fem kilo raskt
Gå raskt ned i vekt

Gå raskt ned i vekt med de beste rådene for en lynkjapt vekttap

Slik går du raskt ned i vekt

Det kan være vanskelig å holde motivasjonen til et vekttap oppe, hvis du ikke ser noen resultater. Vi har samlet de beste rådene for hvordan du går raskt ned i vekt.

31. januar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Gå raskt ned i vekt

Det kan være både irriterende og frustrerende å kjempe med kostholdet og treningen hver dag, og så har du likevel bare mistet 200 gram på slutten av uka. Vi har derfor samlet de aller beste tipsene til å gå raskt ned i vekt. 


Slik går du raskt ned i vekt

Hvis du vil gå raskt ned i vekt, spiller både kosthold og trening en stor rolle. Grunnen til det er at du som regel vil legge på deg hvis du inntar flere kalorier enn du forbrenner. Derimot vil du gå ned i vekt, hvis du inntar færre kalorier enn du forbrenner. 

Men hvis du vil gå raskt ned i vekt, så er det stort sett kostholde du må fokusere på. Her gjelder det å spise masse grønnsaker, og fylle godt på med diverse supermat, som for eksempel ingefær, hvitløk og chili. Du bør dessuten holde deg unna de mange matvarene som er sterkt bearbeidet, og i stedet kjøpe rene råvarer. 

Du bør også fokusere på å holde deg til de fiberrike karbohydratene, som for eksempel fullkorn og grove grønnsaker. De fiberrike variantene av karbohydrater hjelper kroppen til å føle seg mett lenger, samtidig som kaloriinntaket holdes nede. 

Protein, hvis du vil gå raskt ned i vekt

De fiberrike karbohydratene er bra for metthetsfølelsen, men protein er enda bedre. Protein er dessuten byggestein når det skal bygges muskler, og derfor er et variert proteininntak viktig. Sørg derfor å spise mye mager kylling, fisk, skalldyr og egg.

Derfor er det lurt å gå raskt ned i vekt

Det å gå raskt ned i vekt, er ofte noe ekspertene fraråder, fordi man ofte legger på seg alt igjen. Studier viser imidlertid at de som går mest ned i vekt de første to-fire ukene av et vekttap, er også dem som oppnår det største vekttapet og holder det best ved like. Dette kan være tilfellet fordi man får blod på tann når man ser de gode resultatene.

Det kan derfor være lurt å kjøre på for fullt i starten, og dermed gå ned raskt hvis man ønsker et større vekttap på lang sikt.

Raskt vekttap VS. Livsstilsendring

Når du har gått ned de ønskede kiloene, kan du imidlertid ikke bare gå tilbake til gamle vaner. For å opprettholde vekttapet, må du holde på de gode vanene. Kutt leskedrikker, sukker, bearbeidede matvarer og for mye salt vekk fra kostholdet så langt det er mulig.

Fokuser dessuten på å få cirka åtte timers sammenhengende søvn hver natt, og unngå en for stressa hverdag.

Slik mister du magefettet

Spesielt på mageregionen har mange et ønske om å bli kvitt noe av det overflødige fettet. Hvis du vil miste fett på magen, så bør du holde deg unna sukker, alkohol, hvitt brød og ris, samt poteter.

Spis deg i stedet mett på grønnsaker, magert kjøtt, melk, ost, egg og enumettede fettsyrer - som du finner i nøtter, avokado og oliven, samt fet fisk som inneholder omega 3-fettsyrer, D-vitamin og jod. Dette stimulerer kroppen til å frigjøre og bryte ned fettcellene som er plassert på magen.

Gå raskt ned fem kilo

Det varierer fra person til person, hvor mye man kan gå ned på en uke. Men hvis du ønsker best mulig resultat, så kan du følge denne lille sjekklista.

  • Spis grapefrukt til frokost for å sette i gang forbrenningen, og gå raskt ned i vekt
  • Fyll opp med magert kjøtt og grove grønnsaker til lunsj
  • Spis for eksempel bønner, linser og magert kjøtt eller frisk til middag
  • Spis grapefrukt og noen mandler som snacks i løpet av dagen og kvelden
  • Spis variert så kroppen får i seg de riktige næringsstoffene
  • Spis bare en porsjon til hvert måltid, og kjenn etter når du er mett
  • Åtte timers søvn hver natt i et mørkt og kjølig rom, hjelper deg raskt ned i vekt
  • Ta trappene og gå eller sykle til og fra avtalene dine
  • Drikk masse vann i løpet av dagen, og et stort glass før hvert måltid

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: