Spis mer protein

Råd 4: Spis mer protein.

Hva det innebærer
Begynn å spise mer kjøtt, fisk og fjærfe.

Hva det gir
Undersøkelser viser at protein metter bedre per kalori enn noe annet næringsstoff. Spiser du mer protein, blir du med andre ord mett uten å sette til livs store mengder kaloririk mat. En annen viktig egenskap ved proteiner er at de er tungt omsettelige i kroppen. I praksis betyr det at rundt ¼ av kaloriinnholdet går med til fordøyelsesprosessen. Dermed behøver du bare å trene bort 75 kalorier for å kvitte deg med 100 proteinkalorier. Resten forbrukes av kroppen. Spiser du karbohydrater og fett, må du derimot passe på å trene bort henholdsvis 95 og 99 av 100 kalorier.

Hvordan du gjør
Pass på at det er mer kjøtt, fisk og fugl på middagstallerkenen enn tidligere. Spiser du grovbrød til frokost, så legg på mer kjøttpålegg. Jo mer pålegg og jo mindre brød, desto bedre er det. Bytt også ut for eksempel yoghurt med skyr, som inneholder tre ganger så mye protein. Unngå fete oster – en mager ost gir mer protein.

Bonustips
Store mengder salt, røyk og andre konserveringsmidler gjør industrielt fremstilt kjøttpålegg til en dårlig investering. Lag heller ditt eget pålegg av en kjøttrest fra gårsdagens middag.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: