Spis tidlig, og gå ned i vekt

Timingen betyr alt. Også når det gjelder måltidene, viser forsøk.

9. november 2016 av Jesper U. Larsen

Legg alle dagens måltider mellom klokka 8 om morgenen og klokka 14 om ettermiddagen, og hold deg deretter fastende inntil neste morgen.

Det er en strategi som kan være veien til vekttap - selv om du ikke kutter ned på det daglige kaloriinntaket.

Ifølge forskerne bak en ny studie er det nemlig ikke bare hva og hvor mye du spiser som har betydning for vekten, men også når på dagen du spiser.

Bedre fettforbrenning

Forskere satte 11 overvektige menn og kvinner til å time sine måltider på to forskjellige måter. Først skulle de kun spise mellom kl. 8 og 14 i fire dager. Deretter skulle de spise mellom kl 8 og 20, som er vanligst for amerikanere.

Deltakerne inntok nøyaktig det samme antall kalorier hver dag under hele forsøket.

Det viste seg at minifaste-strategien økte deltakernes fettforbrenning i flere timer om natten, og at appetitten om dagen varierte mindre.

Samtidig forbedres deres såkalte metabolske fleksibilitet, som er kroppens evne til å skifte mellom fettforbrenning og karbohydratforbrenning.

Trening må times

Ӂ spise innenfor et mye kortere tidsvindu enn mennesker er vant til, kan kanskje bidra til et vekttap", sier forskningsleder Courtney Peterson.

Dersom man kaster seg over denne metoden, bør imidlertid treningen også times slik at den ikke etterfølges av en lang fasteperiode som igjen går utover musklenes restitusjon og immunforsvarets styrke.

Source #Obesity Society

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: