To kvinner tar armhevinger
© iStock

Styrketrening og sunt kosthold er bra for vekttapet

En amerikansk studie viser at den mest effektive måten å gå ned i vekt på er en kombinasjon av styrketrening og sunt kosthold.

12. mars 2018 av Redaktionen

Kombiner treningen med sunt kosthold

Styrketrening kan være nyttig i forbindelse med en slankekur, men hvis du vil ha en varig vektnedgang, kommer du ikke unna å legge om kostholdet. 

I en ny studie delte amerikanske forskere 40 overvektige kvinner inn i tre grupper: Den ene skulle på en kalorirestriktiv diett, den andre skulle trene styrke og den tredje skulle både på diett og trene styrke. 

Når det gjaldt tap av fettmasse, var styrketreningsgruppa tilbake ved utgangspunktet etter de fire månedene forsøket varte, mens diettgruppa hadde tatt av 2,5 kg fettmasse og kombinasjonsgruppa hadde kvittet seg med 3,3 kg fett. 

Kilde: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism

Statisikk over utvikling i fettmasse

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: