Kalorikalkulator - regn ut hvor mange kalorier du trenger
Kalorikalkulator

Er du aktiv så trenger du flere kalorier. Men hvor mange kalorier? Regn ut kaloribehovet ditt med vår kalorikalkulator nedenfor. 

© Istock

Test: Hvor mange kalorier trenger jeg?

Men vår kalorikalkulator kan du enkelt regne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag for å holde vekta. Får du flere kalorier, legger du på deg. Får du færre, går du ned i vekt. Her kan du regne ut kaloribehovet ditt.

2. januar 2017

Kalorikalkulator

Det er stor forskjell på hvor mange kalorier vi trenger hver dag for å holde vekten ved like og kroppen i gang.

Med vår kalorikalkulator kan du se hvor stort det daglige kaloriinntaket bør være for at du verken skal gå ned i vekt eller legge på deg.


Regn ut kaloribehovet ditt her


Slik fungerer kalorikalkulatoren

Kalorikalkulatoren virker slik at du taster inn det daglige aktivitetsnivået ditt, kjønn, alder og vekt. Ut fra dette finner kalorikalkulatoren ut hvor mange kalorier du trenger hver dag for å holde vekta ved like. 

Det bør nevnes at det alltid vil være en usikkerhetsmargin ved å bruke en kalorikalkulator. Det skyldes at alle kropper er forskjellige. 

Når det er sagt vil en kalorikalkulator som denne likevel kunne brukes for å gi deg et estimat på hvor mange kalorier du trenger basert på de dataene du legge rinn. 


Hvorfor bruke en kalorikalkulator?

En kalorikalkulator gir deg muligheten til å se hvor mange kalorier du trenger i løpet av dagen for å holde vekta. Dermed kan du også få innblikk i hvor mye eller hvor lite du bør spise for enten å legge på deg eller gå ned i vekt. 

Det er veldig enkelt; Hvis du vil ned i vekt, må du spise færre kalorier enn kroppen bruker, og vil du legge på deg må du spise flere. 


Kalorier

Egentlig kan vi si at kalorier er kroppens bensin. Kroppen får energi når den forbrenner de kaloriene du spiser og drikker. 

Mer spesifikt er en kalori en måleenhet for den energimengden du inntar. 

Mere specifikt er en kalorie en måleenhed for den mængde energi, man indtager.


Hva er tomme kalorier?

La det være sagt med en gang: En kalori er en kalori, uansett om den kommer fra godteri eller agurk. 

Begrepet "tomme kalorier" blir brukt til å beskrive matvarer uten mineraler og vitaminer. Tomme kalorier er altså matvarer som inneholder kalorier, men ikke mineraler og vitaminer. 

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: