Ti små endringer i hverdagen som kan hjelpe deg ned i vekt

Du trenger ikke kutte ut mat og trene i evigheter for å gå ned litt i vekt. De overflødige kiloene kan forsvinne av seg selv med disse enkle hverdagsreglene.

9. august 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Har også du problemer med et par gjenstridige kilo? Drar du fortsatt på overflødige kilo på tross av god trening og fornuftig kosthold?

Disse ti enkle reglene i hverdagen vil kanskje kunne hjelpe deg til endelig å bli kvitt ekstrabagasjen.

1. Gjør sofaen til et område hvor man ikke spiser. På den måten venner du deg ikke til å dytte mat inn i munnen bare fordi armene ikke brukes til noe annet når du ser på tv.

2. Tenk på trening som en sosial aktivitet og gjør avtaler med venner som involverer en eller annen form for trening.

3. Sørg for at du drikker nok vann. Hvis du føler sult utenom faste spisetider, drikk litt vann i stedet. Det kan tenkes at du egentlig bare er litt tørst.

4. Dropp flytende sukker. Det er den mest skadelige og fetende formen for sukker. Du vil raskt finne ut at du ikke trenger sukkerholdige drikker i hverdagen.

5. Ikke tving deg selv til å gå på treningssenteret, hvis du egentlig hater det. Finn i stedet en form for fysisk aktivitet som du elsker! Kanskje er sykling, løping, klatring, hinderløp – eller noe helt annet – mer deg.

6. La være å dra hjemom før du trener. Da er det nemlig større risiko for at sofaen kaller, slik at du dropper treningen.

7. Ros deg selv for god innsats både når det gjelder trening og sunt kosthold. Konstant dårlig samvittighet er ikke et godt utgangspunkt for et vellykket vekttap.

8. Ikke kjøp den usunne maten du liker best. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men hvis du ikke har farlige fristelser i huset, spiser du dem heller ikke. Finn i stedet andre, sunnere alternativer.

9. Drikk kaffen svart eller sørg for at du bruker lettmelk. Særlig automatkaffe pleier å inneholde fetende melkeprodukter og mye sukker.

10. Dropp rulletrapper og heiser. Den lille endringen vil gi deg ekstra skritt i hverdagen nesten uten at du merker det.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: