© iStockphoto

Tre ENKLE tips til å styre unna lunsjens kalorifeller

Hvis du vil spise sunnere og kutte litt ned på kaloriinntaket, så gir ny forskning oss et par smutthull.

2. august 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Du kjenner sikkert allerede til rådet om aldri å handle på tom mage, da det ofte medfører at flere usunne varer havner i handlekurven. De samme mekanismene gjør seg gjeldende til lunsj, viser amerikansk forskning.

Bestill måltidet på forhånd: I et forsøk fra Carnegie Mellon University sjekket forskerne lunsjbestillinger fra de ansatte i en virksomhet med snaut 700 medarbeidere. De ansatte kunne bestille lunsjen sin fra klokka sju om morgenen, og forskerne kunne se at for hver time som gikk mellom bestilling og spising, falt kaloriinnholdet med 38.

Gå tidlig til lunsj: Ikke alle kan bestille lunsjen på forhånd, men om det er snakk om en kantine, så kan det være lurt å gå til lunsj relativt tidlig.

I en studie fra University of Pennsylvania, ble studentene på et universitet tilfeldig delt opp i to grupper. Den første skulle velge lunsjen før siste time innen lunsj, mens den andre skulle gjøre det umiddelbart før spising.

Måltidene i den første gruppen inneholdt i snitt 890 kalorier, mens den andre valgte måltider med 999 kalorier.

Start med salat og grønnsaker: Hvis du spiser lunsj i en kantine og skal velge mellom matvarene på stedet, så start med å fylle opp tallerkenen med salat og grønnsaker.

Et forsøk fra Cornell University har vist at det ikke bare medfører et sunnere måltid totalt sett, men også et mer kalorifattig måltid.

Kilde: Journal of Marketing Research

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: