© Scanpix

Tre slankeråd som ikke virker

Noen slankeråd har satt seg i bevisstheten, men disse tre kan du trygt glemme. De har gått ut på dato.

Du blir ikke tykk av karbohydrater

Dette er et av de mest hardnakkede rådene fra nittitallet, da forskerne førte en opphetet diskusjon om hvorvidt sukker var fetende eller ikke.

Debatten handlet om kroppens evne til å omdanne sukker til fett, noe en del forskere hevdet at ikke var mulig. I mediene ble dette tolket dithen at man kunne spise så mye sukker man ville, selv om alle forskere var enige om at sukker indirekte kunne virke fetende ved å blokkere fettforbrenningen.

I dag er det bred enighet om at for mye sukker feter både direkte og indirekte.

En kalori er en kalori

En populær slankestrategi går ut på å sette opp et kaloriregnskap, altså en oversikt over totalt inntak og total forbrenning. Den metoden holder dessverre ikke mål ettersom et stort antall forsøk har slått fast at kroppsvekten også påvirkes av en rekke andre faktorer.

For eksempel gjør 100 fettkalorier deg cirka 25 prosent fetere enn like mange proteinkalorier. Og trening påvirker ikke bare kaloriutbyttet under trening, men også i mange timer etterpå – ja, faktisk resten av livet hvis treningen påvirker kroppssammensetningen.

Frukt slanker

Frukt inneholder vitaminer og fiber, og siden størsteparten er vann, kan du spise så mye du bare vil. Dette var noe man trodde for bare få år siden. Men frukt inneholder like mye sukker som samme mengde cola.

Selv om frukt er mye sunnere, har kaloriene sin pris. Mettheten står ikke i forhold til energimengden, og mange fruktelskere har erfart at de først begynte å gå ned i vekt da de kuttet ned på fruktinntaket.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: