© Scanpix

Tren langsomt – eller fort

Råd. 2: Tren langsomt – eller fort.

Hva det innebærer Mange har gått fem på ved å bruke trening til å gå ned i vekt, for de spiser enda flere kalorier når kroppen hyler etter mat etter trening enn de forbrenner ved å trene. Vil du ned i vekt, bør du derfor trene på en måte som svir av mange kalorier, men som ikke gjør deg altfor sulten etterpå. Unngå den mellomharde treningen der du presser på med anstrengt pust. Når pulsen hele tiden ligger på terskelen til rødmerkingen, blir kroppen nødt til å bruke karbohydrat som sitt primære drivstoff. Det angriper både blodsukkeret og energilagrene i musklene, og øker hjernens sultsignaler.

Hva det gir Ved å trene med nøyaktig riktig intensitet forbrenner du en masse kalorier uten å bli overmannet av en voldsom sult og sette alt over styr så fort treningen er over. Samtidig blir du i stand til å øke utholdenheten slik at formen blir bedre.

Hvordan du gjør Dropp mellomhard trening. Du slanker deg mest effektivt ved å velge langvarige og rolige økter med lav og kontrollert puls. Per minutt forbrenner du mindre enn ved svært høy intensitet, men til gjengjeld tærer du spesielt på kroppens lagre av fett. Overvektige har tilstrekkelig mye fett til at kroppen ikke svarer med å øke sultfølelsen.

Bonustips Er du vant til å trene, kan du også supplere med spurttrening 1–2 ganger per uke, der du gir absolutt alt i 20–30 sekunder om gangen. Undersøkelser viser at denne formen for eksplosiv trening stimulerer både styrke og kondisjon. Likevel forbrenner du få karbohydrater, noe som gjør det til en langt mer appetittvennlig treningsform enn de mellomharde treningsøktene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: