© Istock

Blir jeg slank av å gå?

Jeg vil kvitte meg med noen kilo før jeg begynner å løpe. Kan jeg bruke gåturer som mosjon? Hvor langt og hvor fort må jeg gå før det har noen merkbar virkning?

Det er definitivt bra å gå tur. Det gir generelt bedre helse og øker forbrenningen. Helsemyndighetene anbefaler faktisk en gåtur i raskt tempo med en varighet på en halv time hver dag, for å redusere forekomsten av blant annet hjerte-karsykdommer og type 2-diabetes. Eksperter har regnet ut at en halvtimes gange tilsvarer de berømte ti tusen skrittene, som du sikkert har hørt at vi bør gå hver dag.

Hvis du vil bruke dette som mål, kan en skritteller være et godt og motiverende hjelpemiddel. Hvis de daglige gåturene skal gjøre noe med vekten, bør du likevel satse på å gå lenger. 16 000 skritt om dagen (eller litt over tre kvarter) er et godt utgangspunkt. En mann på 90 kilo vil normalt forbrenne 400–500 kalorier ved å ta 16 000 skritt, eller det samme antall kalorier som han vil kunne forbrenne på en 30–40 minutter lang løpetur i moderat tempo. Gåturen tar lengre tid, men det er utvilsomt en god og skånsom mosjonsform.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: