Fem tips som øker fettforbrenningen på gåturen

Gåturen kan være en god venn hvis du prøver å gå ned i vekt. Vi har samlet de beste tipsene som øker fettforbrenningen.

4. november 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

En gåtur har flust av helsemessige fordeler, men med noen få, enkle tips kan du gjøre gåturen enda bedre for deg og helsen din. Det er nemlig noen ting du kan gjøre på gåturen som setter fettforbrenningen i gang litt ekstra og hjelper deg med vektnedgangen.

Bruk armene

Hvis du sørger for å svinge de bøyde armene dine i takt med at du går, vil du automatisk gå litt raskere - og dermed forbrenne flere kalorier.

Ta kortere skritt

En enkel måte å sette i gang tempoet på gåturen, er å ta kortere skritt. Du kan for eksempel ta tiden på hvor lang tid det tar deg å gå 100 skritt - og deretter prøve å gjøre det fem sekunder raskere. Gjenta etter noen ganger.

Finn et mål

Finn et mål lenger framme, for eksempel et skilt eller en sidevei. Speed opp tempoet litt før du når fram. Gjør det med jevne mellomrom på gåturen.

Rull på føttene

Rull gjennom på foten fra hæl til tå. Når du når tåa, så sett av - som om du vil gni vekk tyggegummi fra undersiden av skoen. Dette setter i gang musklene i den nedre delen av beinet, og jo flere muskler vi setter i gang, desto flere kalorier forbrenner vi.

Gå rank

Når kroppen er rank, så jobber bakdelen og ryggmusklene bedre. Sørg derfor for at du er rank i ryggen og at skuldrene og ørene er på linje med hoftene dine.

God tur!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: