Fire effektive øvelser til vekttap

Styrketrening er et viktig redskap når du vil ned i vekt. Det er imidlertid noen øvelser som er mer effektive enn andre når det handler om vekttap. Her er fire gode øvelser.

23. mai 2018 av Dina Christiansen

4 effektive øvelser

Når du vil gå ned i vekt, handler det om å forbrenne mer energi enn du spiser. Her kommer styrketrening inn i bildet, fordi det bevarer muskelmassen og holder forbrenningen oppe. Jo flere og større muskelgrupper du trener, desto mer energi bruker du under treningen. Ha derfor fokus på de store flerleddsøvelsene når du trener. 

1. Knebøy

Knebøy trener forlårene, baklårene, baken og aktiverer hele kjernemuskulaturen. 

Når du tar knebøy er det viktig at knærne og tærne alltid peker i samme retning. Til tross for de mange skremmehistoriene du kanskje har hørt, så kan knærne fint nå ut over tærne. Husk også å holde brystet oppreist og ryggen rak under hele øvelsen. 


2. Markløft

Markløft trener baklårene, baken og ryggen. 

I markløft er det viktig at du holder ryggen rak hele tiden. Hold derfor vekten tett langs kroppen under hele løftet, trekk skulderbladene sammen og stram i kjernen. Forestill deg at du skal prøve å bøye stanga i det du løfter, og presse gulvet vekk under deg. Det kan være en god hjelp til å holde spenningen i løftet. 

3. Benkpress

Benkpress trener brystet, forreste del av skulderen og triceps. 

I benkpress er det en fordel å svaie litt i ryggen og presse skulderbladene sammen og ned mot benken. Når du skal løfte vekten, kan du dermed bruke benken til å stemme i mot vekten. Det er viktig å holde albuene under stangen i hele løftet. 

4. Bent over row

Bent over row trener ryggen, bakerste del av skulderen og biceps. 

Igjen er det viktig å holde ryggen rak. Det er viktig at det bare er armene som beveger seg når du løfter vekten. Ha fokus på å samle skulderbladene i det du trekker vekten opp. Det kan være til hjelp å forestille seg at du skal klemme ut saften av en appelsin som sitter mellom skulderbladene. 


Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: