© Colourbox

Forbrenner jeg mer fett på tom mage?

Jeg har lest at trening på tom mage er effektivt når man vil slanke seg. Stemmer det?

Nei, det gjør det ikke. Riktig nok forbrenner kroppen lagrene av karbohyd rater i løpet av natten, noe som gjør at den tvinges til å forbrenne fett hvis du trener morgenen etter.

Men når kroppen utelukkende forbrenner fett, reduseres også prestasjonene – fordi det er hardere å kjøre på ren fettforbrenning. Derfor vil du også trene med lavere intensitet og forbrenne færre kalorier enn du ellers ville gjort.

Derfor er det ingen grunn til å forvente mirakler eller større virkning av morgentreningen. I lengden har vi mer tro på at treningen skal være morsom og ikke forbundet med mer ubehag enn nødvendig. Tren når det passer best, og pass på å få i deg i hvert fall litt jus eller frukt før du trener.

Forskning har dessuten vist at vekttap henger sammen med hvor mange kalorier du forbrenner og inntar i løpet av et døgn. Forbrenner du mer enn du får i deg, går du ned i vekt.

Husk derfor også å fjerne de verste fett- og sukkerbombene fra kostholdet.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: