Hvilken øvelse kan fjerne magefettet?

Jeg har lagt på meg over magen og vil gjerne få det vekk fort. Hvilken øvelse forbrenner magefett best?

Det beste du kan gjøre er å angripe problemet med en blanding av sunt kosthold, kondisjonstrening og styrketrening. Løping, sykling, roing og spinning er gode eksempler på fettforbrennende former for kondisjonstrening. Derimot kan vi ikke gi deg 2–3 gode styrketreningsøvelser som utelukkende forbrenner fett på magen – det finnes nemlig ikke.

Mageøvelser forbrenner ikke spesielt mye fett på magen. Uansett hvordan du trener, velger kroppen selv hvor den starter med å forbrenne fett. Noen mennesker går først ned i ansiktet, andre på magen eller andre steder.

Siden det er umulig å styre fettforbrenningen slik at den konsentrerer seg om magen, gjelder det i stedet å øke den generelle fettforbrenningen – og da er styrketrening av alle de store musklene i kroppen (rumpe og lår, men også bryst, rygg, mage, skuldrer og overarmer) et godt redskap. Start for eksempel med to løpeturer og to styrketreningsøkter i uken.

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: