© Colourbox

Hvordan bør jeg løpe for å bli lettere?

Jeg løper for å bli kvitt noen kilo. Hvilken treningsform er mest effektiv – intervaller eller lange, rolige løpeturer?

8. september 2014

Det er klart at jo lengre tid du er i gang, desto flere kalorier forbrenner du. Men i denne sammenhengen er det også viktig å tenke på hva slags type trening som gir størst appetittrespons – med andre ord hvor mye du ender opp med å spise etter at du er ferdig med å trene.

Undersøkelser viser at det kan være lurt å kutte ut de mellomlange turene på moderat til høy intensitet, for etter treningen blir man ofte så sulten at man får i seg minst like mange kalorier som man har forbrent. Lynraske intervaller av 30–60 sekunders varighet og lange, lavintensive løpeturer tærer derimot ikke så mye på de begrensede karbohydratlagrene i kroppen.

Det er likevel viktig å understreke at det kan være store individuelle forskjeller. Det beste du kan gjøre, er derfor å kjenne etter i timene etter de forskjellige løpeøktene og få en følelse av hvordan de forskjellige intensitetene påvirker deg.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: