© Colourbox

Hvorfor går jeg ikke ned i vekt?

Min kone og jeg løper tre ganger per uke og har gjort det i et par måneder. Hun har gått ned tre kilo, mens jeg har lagt på meg en kilo. Hvorfor går jeg ikke ned?

Selv om du trener flere ganger i uken, er ikke det i seg selv noen garanti for at du går ned i vekt. Ny engelsk forskning fra universitetet i Leeds, viser at det er stor forskjell på hvordan kroppen reagerer på mosjon. Forskerne satte i gang 35 overvektige forsøkspersoner med å trene. Etter tre måneder hadde noen gått ned hele 15 kilo, mens andre hadde lagt på seg tre kilo. På fagspråket kalles de siste for non-respondere – altså folk som ikke umiddelbart reagerer positivt på trening. Hvis du er blant disse, betyr allikevel ikke det at alt håp er ute; bare at du må jobbe en del hardere for å redusere vekten.

Dette kan du gjøre

  • Ikke bruk mat som belønning. Unngå å spise fet eller sukkerholdig mat etter trening. Du får lett i deg flere kalorier enn du har forbrent.

  • Løft jern. Styrketrening øker muskelmassen og dermed hvilestoffskiftet. Kombinasjonen av løping og styrketrening er ideell.

  • Bruk sykkel til og fra jobb, og sørg i det hele tatt for å være mer fysisk aktiv i hverdagen.

  • Sov godt. De fleste trenger 7–8 timers søvn for å utvikle mest mulig av det appetitthemmende hormonet leptin.

Les også

Hvem liker du best å trene med?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: