© Sigurd Høyen.

Løft deg slank

Glem de klassiske slankekurene som bare fokuserer på kostholdet. Med styrketrening får du en sunn vei til vekttap – og mange andre fordeler.

6. april 2019 av Martin Kreutzer

Gi alt du har på styrketreningen og kom i toppform. Under finner du et program som hjelper deg å gå ned i vekt.

SLIK SKAL DU TRENE Flerleddsøvelser er fundamentet når musklene skal utfordres. Det gjelder å aktivere så mange av dem som mulig hver gang du trener.

Hovedfokuset i muskelbevarende styrketrening er å presse musklene til det ytterste og samtidig aktivere så mange muskelgrupper som mulig. Kroppen beskytter nemlig de musklene som holdes i gang, mens de inaktive musklene havner på kaloribålet. Det er derfor ikke nok å hamre løs på overarmene til du får prangende biceps.

Hele kroppen må settes i arbeid, fra topp til tå, og den beste måten å gjøre det på uten å måtte bruke hele dagen på treningssenteret, er å sette sammen et program dominert av flerleddsøvelser som jobber med 2–3 ledd, for eksempel skulder- og albuledd eller hofte- og kneledd. Her er de klassiske grunnøvelsene ypperlige, så la dem utgjøre basisen i treningen. Vil du arbeide litt ekstra med en bestemt muskel, kan du gjøre det etter at du har utført de sentrale øvelsene.

DERFOR KAN STYRKETRENING BIDRA TIL VEKTTAP

Du bevarer muskelmassen og dermed også hvilestoffskiftet, som svir av kalorier døgnet rundt. Etter løpetrening kan du bli svært sulten. Styrketrening påvirker appetitten minimalt, og det er lettere å holde en streng diett. Styrketrening sluker kalorier, og etterforbrenningen øker treningseffekten med 50 prosent. I stedet for å bli sulten, ser og kjenner du harde muskler. Det motiverer.

Hvis du vil ha større effekt, så gjør to øvelser per muskelgruppe.

  • Nedtrekk + foroverbøyd roing

  • Benkpress + skråbenk med håndvekter

  • Markløft + sumomarkøft

  • Knebøy + utfall

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: