Slik går du deg ned i vekt

Forskning viser at en gåtur kan være den mest effektive veien til å gå ned i vekt. Se hvordan du kan gå fra de overflødige kiloene.

27. desember 2018 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Har du ønske om å ta av noen kilo, er det god grunn til å ty til noe annet enn bare treningssentre og spinningtimer. Forskning viser at gåturer kan hjelpe deg på god vei mot målet.

En britisk studie har sett på om alle former for trim gir like stor effekt på vekten. Her viste det seg at personene som brukte jevnlige gåturer som mosjon generelt veide mindre enn både de som løp, svømte og syklet.

Derfor har vi samlet fem gode råd til den mest effektive gåturen.

Slik går du deg til vekttapet

1. Få tak i riktig utstyr

En gåtur krever ikke særlig mye utstyr, men sørg for å få tak i et par gode joggesko og svetteabsorberende tøy.

2. Pass på huden

Hvis lange gåturer har en tendens til å gi deg irritert hud på innsiden av lårene, armer, hals eller brystvorter, kan du med fordel smøre BodyGlide-krem eller Vaselin på utsatte områder.

3. Gå på

Få tempoet opp på et nivå hvor du kan holde en jevn, god fart.

4. Legg gåturene inn i hverdagen

Du kan lett komme opp i 30–60 minutters gåing om dagen hvis du for eksempel velger å gå til jobben, butikken og andre gjøremål.

5. Skriv det opp

Sørg for å notere hver gang du går en tur, og hvor lang tid du har gått. Det vil kunne hjelpe deg med å holde gnisten oppe.

God tur!


Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: