© iStockphoto

Slik kan du spise MINDRE

Ny forskning viser at intensiv mosjon etter at hjernen har jobbet, kan føre til lavere kaloriinntak.

30. august 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Hvis du er en av dem som har en mentalt krevende jobb - og du samtidig ønsker å begrense kaloriinntaket - så er det lurt å løpe eller sykle hjem før du setter deg til middagsbordet.

Ny forskning fra University of Alabama viser nemlig at en intensiv runde HIIT-trening kan begrense kaloriinntaket ved det etterfølgende måltidet.

I forsøket ble 38 studenter satt til å gjøre en krevende eksamen. Etterpå skulle halvparten slappe av mens de andre skulle gjennomføre 15 minutters HIIT-trening på tredemølla. Deretter ble alle sluppet løs i en lunsjbuffet med pizza.

Uka før hadde studentene i tillegg slappet av i 35 minutter uten eksamen eller mosjon, og deretter spist fra pizzabuffeten.

Spiste 125 færre kalorier Resultatet viste at den gruppen som tok eksamen og slappet av i et kvarter etterpå, spiste 100 kalorier mer enn gruppen som spiste uten å ha hatt eksamen. Treningsgruppen inntok til gjengjeld 25 færre kalorier i gjennomsnitt enn når de bare hadde slappet av i 35 minutter uten eksamen.

Ifølge forskerne er det i tråd med tidligere forsøk som har vist at testpersonene spiste mer etter en runde med hjernetrim.

Det er imidlertid første gang det er påvist en signifikant forskjell i energiinntaket mellom personer som utfører en mentalt krevende oppgave og så spiser, versus personer som utfører en mentalt krevende oppgave, mosjonerer og så spiser.

Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: