© Istock

Slik løper du deg slank

Løping er bra hvis du vil ta av noen kilo. Men det er ikke likegyldig hvordan du løper. Her kan du se hvor det kan gå galt og få planen som vil hjelpe deg til å lykkes.

31. mai 2019

Menneskehetes genestiske utvikling har gjennom årtusener faktisk motarbeidet ditt forsøk på å gå ned noen kilo.

Når du løper, tærer du på kroppens lagre av karbohydrater – og det liker ikke hjernen, som fortrekker energi fra blodsukker. Derfor reagerer hjernen med sin egen forsvarsmekanisme, som den har gjordt siden vi bodde i huler og gikk på jakt, med å sende signaler om at den vil ha karbohydrater.

Jo mer melkesyre i beina og jo mer tungpustet du blir, desto vanskeligere blir det å regulere appetitten. Ved lange løpeturer i høyt tempo tvinges kroppen til primært å hente energi fra karbohydrater.

Det gjør den fordi det skal fem prosent mindre oksygen til for å utvinne energi fra karbohydratforbrenning enn fra fettforbrenning. Derfor velger kroppen karbohydrater når oksygen er en mangelvare.

Kroppens lagre av karbohydrater er forholdsvis små. Når du tærer på dem under hard løpetrening, går du fort tom for energi – og får trang til å fylle lagrene igjen. Dermed spiser du opp gevinsten du nettopp har fått fra treningen.

Løper du i høyt tempo, påvirker det kroppens hormonbalanse i en vektmessig uheldig retning. Når du trener, skiller kroppen ut en masse stresshormoner som øker trangen til sukker, og dermed øker kroppens lager av magefett.

Få planen som får kiloene til å rase av.

Last ned et komplett løpeprogram og en kostholdsplan som får kiloene til å rase av.

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: