Tren kroppens største muskler, og bli slankere

Her får du tre enkle styrkeøvelser som gjør deg slankere.

1. mars 2011

Du blir ikke mye slankere av å bøye overarmen, uansett hvor tung vekt du løfter. De største musklene sitter i baken og lårene, og de forbrenner mye energi (mange kalorier) når du bruker dem.

Når du trener ben- og setemuskler, bruker du også musklene i magen og ryggen til å stabilisere kroppen. Derfor gir også disse såkalte helkroppsøvelsene størst vekttap. Gjør for eksempel de tre helkroppsøvelsene vi viser her, to ganger per uke.

Hvis du aldri har drevet med styrketrening, er din egen kroppsvekt rikelig for å få en hard og effektiv treningsøkt. Etter hvert som formen blir bedre, kan du vurdere å investere i et par håndvekter og en vektstang, slik at du kan øke belastningen og dermed utbyttet av treningen.

Slik gjør du

  • Utfør de tre øvelsene som sirkeltrening. Det vil si at du umiddelbart går videre til neste øvelse, uten å ta pause.

  • Gjør hver øvelse i 30 sekunder av gangen, og ta først en pause på to minutter når du har gjennomført alle de tre øvelsene.

  • Utfør hver øvelse så mange ganger du klarer i løpet av de 30 sekundene, men uten å jukse med teknikken.

  • De første gangene du trener, skal du forsøke å gjennømføre 3–4 sirkler på denne måten. Senere kan du gradvis legge til flere sirkler.

  • Tren gjerne to ganger per uke med én hviledag mellom. På hviledagen kan du godt drive med andre aktiviteter som å gå tur, sykle eller svømme.

OBS: Dette treningsprogrammet er sammensatt av videoer fra andre treningsprogrammer og vil derfor henvise til andre videoer i det aktuelle treningsprogrammet.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: