Tren kroppens største muskler, og bli slankere

Her får du tre enkle styrkeøvelser som gjør deg slankere.

1. mars 2011

Du blir ikke mye slankere av å bøye overarmen, uansett hvor tung vekt du løfter. De største musklene sitter i baken og lårene, og de forbrenner mye energi (mange kalorier) når du bruker dem.

Når du trener ben- og setemuskler, bruker du også musklene i magen og ryggen til å stabilisere kroppen. Derfor gir også disse såkalte helkroppsøvelsene størst vekttap. Gjør for eksempel de tre helkroppsøvelsene vi viser her, to ganger per uke.

Hvis du aldri har drevet med styrketrening, er din egen kroppsvekt rikelig for å få en hard og effektiv treningsøkt. Etter hvert som formen blir bedre, kan du vurdere å investere i et par håndvekter og en vektstang, slik at du kan øke belastningen og dermed utbyttet av treningen.

Slik gjør du

  • Utfør de tre øvelsene som sirkeltrening. Det vil si at du umiddelbart går videre til neste øvelse, uten å ta pause.

  • Gjør hver øvelse i 30 sekunder av gangen, og ta først en pause på to minutter når du har gjennomført alle de tre øvelsene.

  • Utfør hver øvelse så mange ganger du klarer i løpet av de 30 sekundene, men uten å jukse med teknikken.

  • De første gangene du trener, skal du forsøke å gjennømføre 3–4 sirkler på denne måten. Senere kan du gradvis legge til flere sirkler.

  • Tren gjerne to ganger per uke med én hviledag mellom. På hviledagen kan du godt drive med andre aktiviteter som å gå tur, sykle eller svømme.

OBS: Dette treningsprogrammet er sammensatt av videoer fra andre treningsprogrammer og vil derfor henvise til andre videoer i det aktuelle treningsprogrammet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: