© iStockphoto

Wow! Denne handleposen gjør deg tjukk!

Tar du med en tøypose når du handler - eller kjøper du plastpose? Valget ditt kan gjøre deg tjukk.

21. juli 2016 av Christian Thestrup

Det kan godt hende, at du sparer både penger og skåner miljøet når du tar med din egen tøypose i butikken. Men nå viser det seg at valget ditt har en skjult bivirkning, og faktisk kan gjøre deg tjukk. En undersøkelse fra Harvard Universitet i Boston, USA viser nemlig at folk som tar med sin egen tøypose har større tendens til å komme hjem med usunne ting enn folk som kjøper plastpose i butikken. Hele sju prosent av de handlende som har med gjenbruksposer, putter gjennomsnittlig en ekstra chipspose, kake eller is i handlekurven. Hvorfor? Det er en enkel forklaring.

”Folk som tar med sin egen pose føler seg mer politisk korrekte og flinke, fordi de vet at posen ikke forsøpler miljøet etter en tur på butikken", forteller Uma R. Karmarkar, som er en av forskerne bak undersøkelsen.

”Utfordringen er at folk som føler de har gjort en god gjerning, ofte får lyst til å belønne seg selv. Og det skjer gjerne når de går forbi kake- og godterihyllene i butikken."

Det betyr imidlertid ikke, at du bør bytte ut tøyposen og i stedet kjøpe en ny plastpose hver gang du handler. I stedet kan det være lurt å forberede handleturen med handleliste - og holde deg til den - slik at du ikke faller for de farlige fristelsene på vei mot kassen. På den måten skaper du en god handlerutine, og man belønner ikke seg selv for rutiner. Du gir vel ikke deg selv en kake fordi du tar på deg klær, gjør du vel?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: