© istock

5 snarveier til bedre helse

Du har sikkert sagt det til deg selv mange ganger: Nå skal jeg begynne å leve sunnere.

15. november 2019 av Kenneth Nielsen

Det trenger ikke kreve stor planlegging eller ta mye tid, for bare ved å endre noen små mønstre og vaner i hverdagen kan du hjelpe deg selv til å få et mye bedre liv. Velg og vrak blant disse gode rådene!

1. Ikke trill. Slutter du å tråkke i pedalene når trafikklyset der framme skifter til rødt, og lar sykkelen trille langsomt mot krysset? Hold i stedet farten oppe fram til krysset, stopp helt opp, og få sykkelen raskt opp i fart igjen når lyset skifter til grønt. Det gir ekstra mosjon og svette i panna.

2. Spis mandler og nøtter. Hjertet ditt vil takke deg hvis du tilføyer et par håndfulle nøtter i ditt daglige kosthold. Mandler reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer med 30 prosent hvis du spiser 30 gram om dagen, og hasselnøtter er bra for tarmsystemet på grunn av sitt høye innhold av kostfiber og sunne fettstoffer. Dryss gjerne litt mandler eller nøtter på skyr eller havregryn om morgenen – eller bruk det som god pynt i salaten. 

3. Finn en treningskamerat. Finn en eller flere treningskamerater som kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe – spesielt når det begynner å bli kaldt og mørkt ute. Det er alltid hyggelig å ha en å snakke med og være sosial med, og så bidrar det også til at du får bedre kondisjon og helse. Som regel motiverer man hverandre til å bli raskere og sterkere. 

4. Spis grønnsaker. Hvis du vil leve sunnere, bør du få i deg mye fiber. Grønnsaker som brokkoli, kål, rødbete, ingefær og løk er bare en liten del av de sunne matvarene som hjelper deg til bedre helse. In ge fær kan både brukes i varm te og marinader til kjøtt og salater. In ge fær styrker blant annet kretsløpet med stoffer som vir ker blodfortynnende og betennelsesdempende. Rødbete inneholder nitrat, som er med på å holde blodtrykket nede, og så styrker det høye innholdet av antioksidanter immunforsvaret. 

5. Spis fiber til frokost. Havregryn, rugbrød og bananer er bare noen av de fiberholdige matvarene du kan spise om morgenen, så du får en god og sunn start på dagen. De kan være med på å stabilisere blodsukkeret og styrke immunforsvaret og tarmfloraen. 

 

 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: