© Istock

8 ting du bør gjøre før klokken 08.00

En produktiv dag starter med morgenen, og hvis du begynner litt tidligere enn vanlig, kan du komme veldig godt i gang. Se åtte gode morgenråd for å få en best mulig dag!

18. juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Morgenen er for mange absolutt ikke favorittidspunktet om dagen. Å gni søvnen ut av øynene, komme seg ut av dyna og stresse seg gjennom de nødvendige morgenrutinene kan gi de fleste lyst til å gi opp og hoppe tilbake i seng. Men med åtte enkle vaner som bør gjøres før klokken 08.00 kan du få et helt nytt syn på morgenstunden.

1. Få minimum 7 timers god søvn

En god natts søvn er essensielt for å ha god helse, og er blant annet forbundet med lengre levetid, økt kreativitet, hukommelse og fokus, samt mindre ulykkesrisiko.

2. Ikke sjekk e-post eller sosiale medier

Det anslås at omkring 80 prosent sjekker e-post eller profilen på sosiale medier i løpet av de 15 første minuttene de er våkne. På den måten starter man dagen reaktivt i stedet for proaktivt, og det kan gå ut over den kreative tenkningen resten av dagen.

3. Mediter i 5–15 minutter

I stedet for å sjekke hva som har skjedd i løpet av natten kan du finne et rolig sted, trekke pusten dypt inn gjennom nesen, holde pusten et par sekunder og deretter puste ut gjennom munnen. Fokuser på dagens oppgaver med positive tanker.

4. Skriv ned målene dine

Finn frem en notatblokk og skriv med få ord dine mål for dagen og målene på lengre sikt. Det vil hjelpe deg til både bevisst og underbevisst å gå etter disse målene.

5. Mosjoner

Trim om morgenen fyller systemet med signalstoffet dopamin, som utskilles i alle situasjoner hvor velvære er til stede, og det vil få deg til å jobbe mer målrettet og konsentrert resten av dagen.

6. Velg treningsunderholdningen med omhu

Hvis du bytter ut treningsmusikken med opplysende lydbøker eller podkasts, vil treningstiden gi deg dobbelt så mye tilbake.

7. Ta et kaldt bad

Jevnlige kalde bad er godt for helsen. Det setter blant annet fart på fordøyelsen, blodomløpet og gir høyere stoffskifte.

8. Spis proteiner

Proteinrik mat holder deg mett lengre og sikrer et stabilt blodsukkernivå. Så sørg for å fylle opp med nøtter, kjøtt, egg og frø fra morgenen av.

Totalt vil dette morgenritualet, som tar mellom 60 og 90 minutter, sikre deg en produktiv dag og en positiv inngang til dagens utfordringer!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: