Eldre mann i god form
© iStock

60-åringer kommer like raskt i form som 20-åringer

Studier viser at alder ikke har noen betydning for hvor raskt du kan forbedre kondisen.

9. februar 2017 av Aktiv Trening

Selv om oksygenopptaket faller med cirka én prosent i året fra 35-årsalderen, er det ikke vanskeligere å forbedre formen når man blir eldre.

En norsk studie har undersøkt hvordan en gruppe menn i alderen 20–83 år responderte på åtte ukers intervalltrening.

Tre ganger i uka skulle mennene løpe eller sykle 4x4 minutters-intervaller med 90–95 prosent av makspuls. Resultatet viste at det aldri er for sent å bedre formen.

I snitt steg deres maksimale oksygenopptak med 9–13 prosent, og det var ingen signifikant forskjell på formfremgangen på tvers av aldersgruppene.

Faktisk var gruppen med 60-69-åringer dem som forbedret seg mest i perioden.

Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise 

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: