Bruk Facebook - og lev lenger

En gruppe forskere har funnet en sammenheng mellom det å være aktiv på Facebook og et lengre liv.

21. november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Allerede i 1979 kartla en studie hvordan mennesker som sosialiserte med andre, generelt levde lenger. En studie viser nå at sosialisering online også kan ha helsefordeler.

Studien ble foretatt ved et samarbeid mellom en lang rekke amerikanske universiteter. De så totalt på 12 millioner Facebook-profiler og sammenlignet resultatene med kartlegging av folkehelsen fra 2011 til 2013.

Facebook som livsforlenger

Forskerne fant dermed ut at de personene som hadde mange venner online, hadde lavere risiko for å dø for tidlig enn de som var mindre sosiale online.

Facebook-funksjonen som ifølge studien var den sunneste, var å være tagget i mange bilder. Det var derimot ingen helsefordeler for verken dem som sendte mange venneforespørsler og ikke mottok så mange, eller for dem som sendte mange meldinger på Facebook.

Facebook mot sykdommer

Sykdommene som det var laverer risiko for å dø av hvis man var aktiv på Facebook, var blant annet diabetes, demens og psykiske lidelser. Også risikoen for død som følge av infeksjoner, hjerte- og karsykdommer, leversykdommer og selvmord ble lavere.

Forskerne bak studien understreker at det bare er funnet en sammenheng mellom online-sosialisering og et lengre liv. De vil nå se nærmere på hvordan man kan bruke den nye kunnskapen til å bedre folkehelsen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: