Hold deg i gang Helsefordelene ved å prioritere trening midt i livet står i kø.© iStockphoto

Fire grunner til å komme i form nå - før det er for sent

Kroppen din vil takke deg senere, hvis du trener innen alderdommen inntreffer.

12. mai 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Hvis du trener aktivt i ungdommen og midt i livet, så investerer du i kroppens helse på best mulige måte. Her er fire fordeler du kan se fram til hvis du holder deg i gang.

1. Bremser hjernens aldring

En studie fra Boston University School of Medicine viser at personer som i 20- og 30- årene drev med regelmessig kretsløpstyrkende trening, og som fortsatte å trene, hadde større hjernevolum enn de inaktive når de ble målt 20 år senere.

En studie fra American Academy of Neurology har dessuten vist at de eldre som driver med moderat eller hard mosjon, scoret markant bedre i en hukommelsestest enn de eldre som drev med lett eller ingen mosjon.

2. Opprettholder funksjonsnivået

En amerikansk studie av løpere på +65 år viser at senioerene som løp minimum 3x30 minutter i uka, hadde samme gåøkonomi og funksjonsnivå som personer i 20-årene.

3. Bidrar til at du lever lenger

Norsk forskning har vist at 30 minutters mosjon - seks dager i uka - er forbundet med en 40 prosent lavere dødelighet blant eldre. Studien viser at forskjellen i levetid mellom de aktive og de inaktive, var fem år.

4. Beskytter muskler og bein

Med mosjon midt i livet, beskytter man effektivt muskler og skjelett mot de vanlige aldersbetingede forfallene (sarkopani) viser japansk forskning. Nettopp sarkopeni, eller muskelsvinn, er forbundet med nedsatt fysisk kapasitet, lavere livskvalitet og økt risiko for tidlig død.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: