Hold deg i gang Helsefordelene ved å prioritere trening midt i livet står i kø. © iStockphoto

Fire grunner til å komme i form NÅ - før det er for sent

Kroppen din vil takke deg senere, hvis du trener innen alderdommen inntreffer.

3. november 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Hvis du trener aktivt i ungdommen og midt i livet, så investerer du i kroppens helse på best mulige måte. Her er fire fordeler du kan se fram til hvis du holder deg i gang.

1. Bremser hjernens aldring

En studie fra Boston University School of Medicine viser at personer som i 20- og 30- årene drev med regelmessig kretsløpstyrkende trening, og som fortsatte å trene, hadde større hjernevolum enn de inaktive når de ble målt 20 år senere.

En studie fra American Academy of Neurology har dessuten vist at de eldre som driver med moderat eller hard mosjon, scoret markant bedre i en hukommelsestest enn de eldre som drev med lett eller ingen mosjon.

2. Opprettholder funksjonsnivået

En amerikansk studie av løpere på +65 år viser at senioerene som løp minimum 3x30 minutter i uka, hadde samme gåøkonomi og funksjonsnivå som personer i 20-årene.

3. Bidrar til at du lever lenger

Norsk forskning har vist at 30 minutters mosjon - seks dager i uka - er forbundet med en 40 prosent lavere dødelighet blant eldre. Studien viser at forskjellen i levetid mellom de aktive og de inaktive, var fem år.

4. Beskytter muskler og bein

Med mosjon midt i livet, beskytter man effektivt muskler og skjelett mot de vanlige aldersbetingede forfallene (sarkopani) viser japansk forskning. Nettopp sarkopeni, eller muskelsvinn, er forbundet med nedsatt fysisk kapasitet, lavere livskvalitet og økt risiko for tidlig død.

Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: